Tage Åström

Författare samt tidigare chef för SSI

Kodnamn Mormor

I Kodnamn Mormor får vi än en gång följa SSI-chefen Simon Åslund och hans kollegor i det spännande och farliga arbetet med att bekämpa grov organiserad brottslighet. 

Den här gången med ett verktyg i form av en grovt kriminell infiltratör som saknar det Simon mest av allt uppskattar: lojalitet. 

I den andra boken om SSI, sektionen för särskilda insatser, får vi stifta bekantskap med en hänsynslös grupp av kriminella som genomför en spektakulär och våldsam kupp som får stor uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser.


 


 


 


 

SSI - Den aningslöse

Författaren Tage Åström bok Den Aningslöse och hans berättelse om hur SSI arbetade för att hindra grov brottslighet att etablera sig.

Han skildrar kampen mot brottsligheten som den är...

Istället för att skriva en konventionell deckare som läsarna är vana vid, d.v.s. där det mesta som skrivs är direkt felaktigt, har Tage Åström valt att beskriva hur det egentligen går till när man arbetar med okonventionella polismetoder. Hans budskap är helt enkelt: det är så här man gör när man vill, behöver och krävs på resultat.  

Den aningslöse handlar om spelet som försiggår bakom kulisserna när det gäller att bekämpa grov brottslighet. När man läser boken kan man få uppfattningen att detta arbete är cyniskt och bedrivs i gränslandet mellan lagligt och olagligt, och det stämmer enligt författaren

I Den aningslöse får vi följa en informatör och en av polisens hanterare, d.v.s. den som har hand om informatören, i deras arbete att förhindra att en skoningslös narkotikaliga får fotfäste i Stockholm. Genom att skildra arbetet utifrån de båda huvudpersonernas olika perspektiv får läsaren en unik inblick i det spännande och farliga arbetet som bedrivs för att bekämpa grov organiserad brottslighet.

Om författaren

Tage Åström har arbetat över 25 år som polis. Som kriminalkommissarie och tidigare chef för SSI, sektionen för särskilda insatser, har han en unik kunskap och erfarenhet av arbetet mot grov organiserad kriminalitet.

Idag driver författaren eget företag som säkerhetskonsult, är en populär föreläsare och även en av manusförfattarna till den populära kriminalserien Johan Falk, GSI.  

Därför ger jag ut Den aningslöse:

"Någon gång stöter man på en människa som man inser har sett och upplevt det mesta. Också det som handlar om människans mörkare sidor. Så kändes det när jag träffade Tage första gången. När jag fick veta att han skrev på en kriminalroman som tog avstamp i verkligheten, tyckte jag att det var otroligt spännande!"


Annika Bladh
Förläggare